Демиркьой – Инеада

Маршрутът предлага добра възможност да се насладите на красиви плажове, чисто море, широколистни гори и красиви речни пейзажи при преминаването на река Буланик.
От центъра на град Демиркьой маршрутът тръгва на изток към Инеада по път D565. Спуска се в продължение на 2.5 км по асфалтовия път. Следва 5 км плавно изкачване, през южните склонове на Странджа. След 27 км (от началото) достига до село Инеада и пясъчната плажна ивица.

Лозенград – Одрин

Маршрутът тръгва от центъра на гр. Лозенград (Къркларели), в югозападна посока. Следва главен път D20 неотклонно до Одрин.
В началото на маршрута, непосредствено след табелата указваща изхода на града, има отбивка вдясно, водеща до природен парк „Червеношийка“ (Mehmetçik Koruluğu) с изградени места за отдих.

Лозенград – Сюлолу – Одрин

Маршрутът тръгва от центъра на Лозенград (Къркларели) в западна посока към с. Раклица (Ерикличе). Достига селото след 4.5 км и се отправя към с. Коюнбаба, в което се намира стара християнска църква, използвана като мелница до преди 50 години.
Маршрута продължава на северозапад и след 20 км достига град Сюлолу. Сменя посоката и тръгва на югозапад, като преминава последователно през селата Гечкинли, Хаджъумур, Демирханлъ и Мусабейли. От последното село до центъра на Одрин (Едирне) остават 16,5 км.

Веломаршрут до язовир Къркларели

Веломаршрут до язовир Къркларели

Маршрутът тръгва от центъра на Лозенград (Къркларели ), поема на югоизток по шосето за гр. Виза. След 4,8 км (на 200 м от бетонния мост) вляво, се отбива по макадамов път към язовир Къркларели. Пътят минава покрай военно поделение. Достига язовира и следвайки горски път навлиза в широколистна гора. Движи се в нея 7 км до село Юндалан кьой. В селото завива надясно и тръгва на запад по асфалтов път. След 12 км достига изходната точка – Лозенград.

До язовир Каялъкьой

Маршрутът тръгва от центъра на Лозенград (Къркларели) в северозападна посока, по асфалтовия път за село Ериклидже. Подминава селото и следва шосето още 8 км, стига до разклонение на което поема надясно по макадамов път. Пътят преминава покрай 2 чешми. След около 2 км достига язовир Каялъкьой, построен през 1975–1986 г., на брега на река Теке чайъ (Teke Cayi), спускаща се от Странджа. Вижда се язовирната стена, висока 68,70 м.

Веломаршрут Инеада – Лозенград

Маршрут из Турското черноморско крайбрежие и южните склонове на Странджа.

Маршрутът тръгва от курортното селище Инеада. Оттам през лонгозната гора покрай езерата стига до с. Сиврилер, където свива на югозапад по стар асфалтов път към с.Къшладжък. Разстоянието е 20,8 км като в първата половина от пътя плавно се изкачва и преодолява денивелация от 140 м, а във втората – плавно се спуска (денивелация 320м). От Къшладжък до главния път Визе – Къйъкьой е 6,5 км. Пътят минава през хълмиста местност с малки изкачвания и спускания и пресича река Пъбуч при с. Хамидие.

Дяволските водопади край Кизилагас

Маршрутът започва от главния път между Кизилагас и Сиврилер - на около 3.6 км от Кизилагас. Има отбивка вляво по посока Кизилагас - Sivriler (югозапад), от която започва черен път, по който след 10-15 минути навлизате в крайречна гора. След кратко спускане маршрутът достига реката и продължава срещу течението по горски път.

Езеро Плъм

Езеро Плъм

Езерото Плъм, най-голямото разположено в тези влажни гори, предлага чудесни условия и околности за приятен преход в посока Лиманкьой. Част от този фантастичен маршрут са обширните дъбови и ясенови гори. Можете да тръгнете от центъра на Инеада, по улица Париш (булевард Ататюрк). След това асфалтовият път преминава в черен с много дървета отстрани. Напредвайки по пътя, след известно време, маршрутът навлиза в рядка гора в посока надясно (североизток). Живописните пътечки и естествените мостове, образувани от паднали дървета в тази част на коритото, предоставят множество удобни сюжети за правене на снимки.

Езеро Мерт

Езеро Мерт

Този маршрут е един от най-красивите туристически пътеки около езерото Meрт. Той се намира в близост до град Инеада, което прави възможно хората от всички възрасти лесно да се разхождат дори в дълбините на тази влажна гора. Въпреки полегатия маршрут и липсата на изкачвания и слизания, понякога, преминавайки под усойните дървета, краката ви могат да се намокрят. Можете да започнете разходката от центъра на Инеада, по улицата където са разположени хотелите към известния плаж Лиманкьой.

Езера Хамам-Педина

Езера Хамам-Педина

Езерото Хамам се достига по черен път, който навлиза в гора. След преход около езерото се достига езерния плаж и заблатен поток. След около 2.5 км се навлиза отново в гората и се достига до езерото Педина, като се заобикаля Инеада. При прехода можете да избегнете одраскванията по краката като носите дълги панталони вместо шорти. В гората ще се натъкнете на множество потоци, доста пълноводни през пролетта, но е добре да си носите бутилка вода по пътя – по маршрута няма чиста питейна вода. На пръв поглед маршрутът може да ви се стори лесен, но преминаването през горския храсталак и прекосяването на многобройните потоци, ще ви изморят.