Дяволските водопади край Кизилагас

Маршрутът започва от главния път между Кизилагас и Сиврилер - на около 3.6 км от Кизилагас. Има отбивка вляво по посока Кизилагас - Sivriler (югозапад), от която започва черен път, по който след 10-15 минути навлизате в крайречна гора. След кратко спускане маршрутът достига реката и продължава срещу течението по горски път.

Езеро Плъм

Езеро Плъм

Езерото Плъм, най-голямото разположено в тези влажни гори, предлага чудесни условия и околности за приятен преход в посока Лиманкьой. Част от този фантастичен маршрут са обширните дъбови и ясенови гори. Можете да тръгнете от центъра на Инеада, по улица Париш (булевард Ататюрк). След това асфалтовият път преминава в черен с много дървета отстрани. Напредвайки по пътя, след известно време, маршрутът навлиза в рядка гора в посока надясно (североизток). Живописните пътечки и естествените мостове, образувани от паднали дървета в тази част на коритото, предоставят множество удобни сюжети за правене на снимки.

Езеро Мерт

Езеро Мерт

Този маршрут е един от най-красивите туристически пътеки около езерото Meрт. Той се намира в близост до град Инеада, което прави възможно хората от всички възрасти лесно да се разхождат дори в дълбините на тази влажна гора. Въпреки полегатия маршрут и липсата на изкачвания и слизания, понякога, преминавайки под усойните дървета, краката ви могат да се намокрят. Можете да започнете разходката от центъра на Инеада, по улицата където са разположени хотелите към известния плаж Лиманкьой.

Езера Хамам-Педина

Езера Хамам-Педина

Езерото Хамам се достига по черен път, който навлиза в гора. След преход около езерото се достига езерния плаж и заблатен поток. След около 2.5 км се навлиза отново в гората и се достига до езерото Педина, като се заобикаля Инеада. При прехода можете да избегнете одраскванията по краката като носите дълги панталони вместо шорти. В гората ще се натъкнете на множество потоци, доста пълноводни през пролетта, но е добре да си носите бутилка вода по пътя – по маршрута няма чиста питейна вода. На пръв поглед маршрутът може да ви се стори лесен, но преминаването през горския храсталак и прекосяването на многобройните потоци, ще ви изморят.