Координати: 42.152058, 27.357522

Местността пленява с красивия си карстов пейзаж, надвисналите над бистрата река дървета, стръмните скали, бликащите извори и множеството пещери.

Разположена е в близост до едно от най-малките села в Странджа – Младежко,
което е на 7 км западно от главния път Бургас – Малко Търново, на 50 км от Бургас и на 32 км от град Малко Търново. Природната забележителност също се намира в землището на село Близнак.

Тя е с площ от 24.35 хектара и се намира в карстов район с няколко карстови пещери и извори в местността Калето.

От селото до изворите на реката има лесена и много живописна туристическа пътека дълга около 1 км, която следва хода на реката, което заедно с пленяващата си природа я прави предпочитано място за много туристи.

В близост до изворите на Младежка река са открити останки от т. нар. Голямо кале – най-голямата ранновизантийска крепост в Странджа. В целия район има 19 пещери. Повечето от тях се обитават от многочислени колонии прилепи. Най-дългата от тях е Калето (302 м), а най-късата – Кошарата (9 м). Популярни са пещерите Леярниците и Брежанка. Те са били обитавани в древни времена и се свързват с  развитието на древната металургия. Счита се, че водата на реката, която извира в близост до тях, лекува ревматизъм и ставни заболявания.

Река Младежка е с дължина 40 км. Тя се влива в река Велека близо до Тракийския лагер до Петрова нива. Старото му име е Кармалак, което означава Тъмната река. Това е и името на село до 1950, когато то е преименувано на Младежко (което идва от „млади хора“),
защото млади хора построили пътя покрай реката. Многобройните пещери на изворите на реката са дом на многобройни колонии от прилепи, с голям брой ценни видове. Странджа е важно място за опазването на прилепите. Доскоро на скали западно от селото, е гнездял египетския лешояд, който е рядък вид за Европа.

В близост до селото и реката, са изградени басейни в които студената вода от карстовите извори, главно през август, се използва от хора, които вярват в нетрадиционната медицина за лечение на заболявания на нервната система и сърдечно-съдови болести. Тези басейни са били известни и са се използвали още по времето на Османската Империя за изцеление. Вярвало се е, че тя помага на хора и животни. Ако някой излекува животно от стадо си, той давал на местните хора едно от животните си.

Районът е много живописен, тъй като е заобиколен от каньоните на реките Близнашка и Евренозовска. Забележителностите могат да бъдат достигнати чрез мрежа от маркирани пътеки. Дирекцията на Природен Парк Странджа е създал и поддържа атрактивен кръгов маршрут – село Младежко Изворите на река Младежка – Калето – Евренозово – село Младежко. Маршрут е с дължина 15 км и по него има голям подслон, мостове над реката, наблюдателна кула и платформа и т.н. Има кула за наблюдение и интересна дървена крепост в местността Калето, които дават възможност за панорамно наблюдение на региона и удоволствие от красивата природа в Странджа.